Bewindvoering voor werknemers

Ook op het werk is het te merken als werknemers in de financiële problemen zijn. Zij krijgen concentratieproblemen, melden zich ziek of reageren af op hun collega’s. Bovendien leveren loonbeslagen de administratie veel extra werk op. Een oplettende, betrokken werkgever probeert zijn werknemers hierin te ondersteunen en mee te denken over een oplossing. Robes kan die bieden.

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Dat kan bij ons, of op de werkplek. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met de werknemer door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

Aanvragen bewindvoering

Tijdens het huisbezoek legt een van onze collega’s precies uit wat bewindvoering allemaal inhoudt, wat dit voor betekent en wat de werknemer de komende periode van ons mag verwachten. Als we met elkaar verder gaan, stellen we samen een verzoekschrift voor onderbewindstelling op. Dit sturen we dan zo snel mogelijk naar de rechtbank.

Wij regelen de rest

De kantonrechter nodigt de werknemer vervolgens uit voor een zitting op de rechtbank. Tijdens de zitting wordt de onderbewindstelling al dan niet toegewezen. Vanaf dat moment nemen wij de financiële administratie en dus ook de zorgen van je werkgever over.

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met elkaar door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

 • ROBES heeft mij financieel weer helemaal op de rit gekregen

  Na een scheiding en ontslag zag het er een tijd lang donker voor mij uit. De rekeningen stapelden zich zo ver op dat ik ze op een gegeven moment niet meer open durfde te maken. Ik was het overzicht volledig kwijt. Na de hulp van ROBES zie ik weer licht aan het eind van de tunnel. Het gaat financieel een stuk beter met me. Ik heb mijn leven weer volledig opgepakt.

  Man (60) uit Spijkenisse
 • Deze kerst kon ik voor het eerst weer cadeautjes kopen voor mijn kinderen

  Dat het lastig rondkomen is met een uitkering kan iedereen begrijpen. Door prive omstandigheden verloor ik enkele jaren geleden echter de controle over mijn leven. Korte tijd had ik zelfs geen woning. En dan gaat het snel bergafwaarts. Het contact met mijn kinderen was verbroken en ik zag geen uitweg meer. Uiteindelijk ben ik via een aantal instanties doorverwezen naar ROBES. Dat is voor mij een belangrijk onderdeel geworden van een totale ommekeer in mijn leven. Financieel gaat het nu steeds beter. Ook het contact met mijn kinderen is inmiddels hersteld. Deze kerst kon ik voor het eerst zelfs weer cadeautjes kopen voor mijn kinderen.

  Man (42) uit Hoogviet
 • Kom ik in aanmerking voor bewindvoering

  Beschermingsbewind is bedoeld voor meerderjarigen met problematische schulden of een lichamelijke of geestelijke beperking. De aanvraag voor onderbewindstelling loopt via een verzoekschrift aan de rechtbank.

Meer veel gestelde vragen