Bewindvoering voor werknemers

Ook op het werk is het te merken als werknemers in de financiële problemen zijn. Zij krijgen concentratieproblemen, melden zich ziek of reageren af op hun collega’s. Bovendien leveren loonbeslagen de administratie veel extra werk op. Een oplettende, betrokken werkgever probeert zijn werknemers hierin te ondersteunen en mee te denken over een oplossing. Robes kan die bieden.

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Dat kan bij ons, of op de werkplek. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met de werknemer door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

Aanvragen bewindvoering

Tijdens het huisbezoek legt een van onze collega’s precies uit wat bewindvoering allemaal inhoudt, wat dit voor betekent en wat de werknemer de komende periode van ons mag verwachten. Als we met elkaar verder gaan, stellen we samen een verzoekschrift voor onderbewindstelling op. Dit sturen we dan zo snel mogelijk naar de rechtbank.

Wij regelen de rest

De kantonrechter nodigt de werknemer vervolgens uit voor een zitting op de rechtbank. Tijdens de zitting wordt de onderbewindstelling al dan niet toegewezen. Vanaf dat moment nemen wij de financiële administratie en dus ook de zorgen van je werkgever over.

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met elkaar door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

 • Het was niet eenvoudig om die eerste stap te zetten, maar wel de juiste keuze

  Door de schulden die ik had gemaakt schaamde ik me. Ik durfde het tegen niemand te zeggen. Achteraf bleek dat mijn omgeving wel door had dat ik problemen had, maar bijna niemand realiseerde zich in welke situatie ik was beland. Uiteindelijk heeft mijn werkgever aan de bel getrokken. Het moeilijkste was het zetten van die eerste stap. Ik weet nog hoe nerveus ik was. Uiteindelijk was het een hele opluchting. Want als je niet accepteert dat je een probleem hebt, kun je het ook nooit oplossen.

  Vrouw (28) uit Schiedam
 • Want uiteindelijk moet je de touwtjes weer zelf in handen nemen. En houden.

  Door een vervelende samenloop van omstandigheden stond ik er ineens helemaal alleen voor. Als moeder van twee kleine kinderen kan dat flink lastig zijn. Het ontbreken van overzicht en het gemak waarop je leningen aan kan gaan hebben ervoor gezorgd dat ik er financieel slecht voor stond. De mensen van ROBES hebben mij geholpen om zelf weer de touwtjes in handen te nemen. En nog belangrijker, ook te houden. Ik heb nu volledig overzicht en weet precies waar mijn geld blijft.

  Vrouw (32) uit Rotterdam
 • Wat zijn de kosten van beschermingsbewind?

  Onze tarieven zijn in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren vastgesteld. Klik hier voor de tarieven. Heb je een minimuminkomen? Dan is in veel gevallen een vergoeding van de kosten mogelijk vanuit bijzondere bijstand.

  ROBES bewindvoering voldoet aan de eisen van de branchevereniging NBBI.

Meer veel gestelde vragen