Schulden, het kan iedereen overkomen

Ben je meerderjarig, wegens omstandigheden in de financiële problemen en niemand in je directe omgeving die je daarbij kan helpen? Dan is onderbewindstelling mogelijk het laatste redmiddel om uit de problemen te komen.

Dit kun je aanvragen bij de rechtbank. Hiervoor heb je geen advocaat nodig. Een professionele bewindvoerder als ROBES kan je hierin bijstaan en na de uitspraak van de rechter het toezicht over je financiën overnemen. Dan hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. En vind je de rust om samen met ons een oplossing te vinden voor je financiële problemen.

Vrijblijvend intakegesprek

Hoe? Heel eenvoudig. Bel voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je financiële situatie. We maken dan ook een afspraak voor een huisbezoek.

Aanvragen bewindvoering

Tijdens het huisbezoek legt een van onze collega’s precies uit wat bewindvoering allemaal inhoudt, wat dit voor jou betekent en wat je de komende periode van ons mag verwachten. Als je met ons verder wilt, stellen we samen een verzoekschrift voor onderbewindstelling op. Dit sturen we dan zo snel mogelijk naar de rechtbank.

Wij regelen de rest

De kantonrechter nodigt je vervolgens uit voor een zitting op de rechtbank. Tijdens de zitting hoor je of de onderbewindstelling akkoord is. Vanaf dit moment nemen wij de financiële administratie van je over.

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met elkaar door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

 • Want uiteindelijk moet je de touwtjes weer zelf in handen nemen. En houden.

  Door een vervelende samenloop van omstandigheden stond ik er ineens helemaal alleen voor. Als moeder van twee kleine kinderen kan dat flink lastig zijn. Het ontbreken van overzicht en het gemak waarop je leningen aan kan gaan hebben ervoor gezorgd dat ik er financieel slecht voor stond. De mensen van ROBES hebben mij geholpen om zelf weer de touwtjes in handen te nemen. En nog belangrijker, ook te houden. Ik heb nu volledig overzicht en weet precies waar mijn geld blijft.

  Vrouw (32) uit Rotterdam
 • Het was niet eenvoudig om die eerste stap te zetten, maar wel de juiste keuze

  Door de schulden die ik had gemaakt schaamde ik me. Ik durfde het tegen niemand te zeggen. Achteraf bleek dat mijn omgeving wel door had dat ik problemen had, maar bijna niemand realiseerde zich in welke situatie ik was beland. Uiteindelijk heeft mijn werkgever aan de bel getrokken. Het moeilijkste was het zetten van die eerste stap. Ik weet nog hoe nerveus ik was. Uiteindelijk was het een hele opluchting. Want als je niet accepteert dat je een probleem hebt, kun je het ook nooit oplossen.

  Vrouw (28) uit Schiedam
 • Op welke tijden is Robes bewindvoering bereikbaar?

  Wij zijn bereikbaar van 9.00-17.00 uur.

Meer veel gestelde vragen