Schulden, het kan iedereen overkomen

Ben je meerderjarig, wegens omstandigheden in de financiële problemen en niemand in je directe omgeving die je daarbij kan helpen? Dan is onderbewindstelling mogelijk het laatste redmiddel om uit de problemen te komen.

Dit kun je aanvragen bij de rechtbank. Hiervoor heb je geen advocaat nodig. Een professionele bewindvoerder als ROBES kan je hierin bijstaan en na de uitspraak van de rechter het toezicht over je financiën overnemen. Dan hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. En vind je de rust om samen met ons een oplossing te vinden voor je financiële problemen.

Vrijblijvend intakegesprek

Hoe? Heel eenvoudig. Bel voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je financiële situatie. We maken dan ook een afspraak voor een huisbezoek.

Aanvragen bewindvoering

Tijdens het huisbezoek legt een van onze collega’s precies uit wat bewindvoering allemaal inhoudt, wat dit voor jou betekent en wat je de komende periode van ons mag verwachten. Als je met ons verder wilt, stellen we samen een verzoekschrift voor onderbewindstelling op. Dit sturen we dan zo snel mogelijk naar de rechtbank.

Wij regelen de rest

De kantonrechter nodigt je vervolgens uit voor een zitting op de rechtbank. Tijdens de zitting hoor je of de onderbewindstelling akkoord is. Vanaf dit moment nemen wij de financiële administratie van je over.

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met elkaar door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

 • Deze kerst kon ik voor het eerst weer cadeautjes kopen voor mijn kinderen

  Dat het lastig rondkomen is met een uitkering kan iedereen begrijpen. Door prive omstandigheden verloor ik enkele jaren geleden echter de controle over mijn leven. Korte tijd had ik zelfs geen woning. En dan gaat het snel bergafwaarts. Het contact met mijn kinderen was verbroken en ik zag geen uitweg meer. Uiteindelijk ben ik via een aantal instanties doorverwezen naar ROBES. Dat is voor mij een belangrijk onderdeel geworden van een totale ommekeer in mijn leven. Financieel gaat het nu steeds beter. Ook het contact met mijn kinderen is inmiddels hersteld. Deze kerst kon ik voor het eerst zelfs weer cadeautjes kopen voor mijn kinderen.

  Man (42) uit Hoogviet
 • Het was niet eenvoudig om die eerste stap te zetten, maar wel de juiste keuze

  Door de schulden die ik had gemaakt schaamde ik me. Ik durfde het tegen niemand te zeggen. Achteraf bleek dat mijn omgeving wel door had dat ik problemen had, maar bijna niemand realiseerde zich in welke situatie ik was beland. Uiteindelijk heeft mijn werkgever aan de bel getrokken. Het moeilijkste was het zetten van die eerste stap. Ik weet nog hoe nerveus ik was. Uiteindelijk was het een hele opluchting. Want als je niet accepteert dat je een probleem hebt, kun je het ook nooit oplossen.

  Vrouw (28) uit Schiedam
 • Op welke tijden is Robes bewindvoering bereikbaar?

  Wij zijn bereikbaar van 9.00-17.00 uur.

Meer veel gestelde vragen