top of page

FAQ (Veelgestelde vragen)

Nog vragen? Kijk of het antwoord hierbij staat. Zo niet, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.

  • Wat is beschermingsbewind ?
    Allemaal kunnen we het meemaken: door omstandigheden de controle verliezen over de financiën, met als gevolg dat de rekeningen blijven liggen en schulden zich opstapelen. De taak van een bewindvoerder is het betalen van de vaste lasten, zorgen dat je het juiste inkomen ontvangt en eventueel betalingsregelingen treffen met de schuldeisers.
  • Kom ik in aanmerking voor bewindvoering ?
    Beschermingsbewind is bedoeld voor meerderjarigen met problematische schulden of een lichamelijke of geestelijke beperking. De aanvraag voor onderbewindstelling loopt via een verzoekschrift aan de rechtbank.
  • Is beschermingsbewind voor korte of lange termijn ?
    In principe is bewindvoering voor onbepaalde tijd, maar als je in staat bent om je financiële administratie weer zelfstandig op te pakken, kun je een schriftelijk verzoek tot opheffing van het bewind indienen bij de kantonrechter. Daarnaast kan het bewind opgeheven worden door benoeming van een andere bewindvoerder of overlijden.
  • Wat zijn de kosten van beschermingsbewind ?
    Onze tarieven zijn in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren vastgesteld. Klik hier voor de tarieven. Heb je een minimuminkomen? Dan is in veel gevallen een vergoeding van de kosten mogelijk vanuit bijzondere bijstand. ROBES bewindvoering voldoet aan de eisen van de branchevereniging NBBI.
  • Wanneer is Robes Bewindvoering bereikbaar ?
    Wij zijn bereikbaar van 9.00-17.00 uur.
intakegesprek.jpg

Vrijblijvend intakegesprek

Eén telefoontje is voldoende om een vrijblijvende intake af te spreken met een van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek nemen we de financiële situatie met elkaar door. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag, 09:00 - 17:00.

bottom of page